Van den Hoven Executive 1500 Mk2
Gent 5-9 FEBRUARI 2020
FLANDERS EXPO, GENT
Belgian Boat Show
Antwerp 23-26 JANUARI 2020
ANTWERP EXPO
Let's camp B&B days Vakantiesalon Aventuria
NIEUWPOORT 16-18 OKTOBER 2020
JACHTHAVEN NIEUWPOORT
Belgian Boat Show Float
page-img

Van den Hoven Executive 1500 Mk2: uitgewerkt voor lange vaarreizen 

Elegant, klassiek, maar toch sportief is dit kleinere zusje van de Van den Hoven Executive 1850, designed door John van Leeuwen. De vierde Executive 1500 Mk2 in deze range is wederom in een nieuw jasje gestoken.

Het verschil zit in details

Vernieuwing en innovatie staat bij Van den Hoven Jachtbouw voorop. Zo doet ook deze nieuwe versie van de Executive 1500 Mk2 mee aan de laatst ontwikkelingen op het gebied van design en engineering. Dit jacht is voorzien van de nieuwe rompramen van de Van den Hoven 1700 Mk2 & 2100. Een relatief kleine aanpassing dat toch een onderscheidend effect met zich mee brengt.

Met een lengte van 14,99 m, een doorvaarthoogte van 3,45 m, een diepgang van maar 1,30 m en CE-keur A is het een veelzijdig motorjacht, bestemd voor heel Europa. Door de volledig wegklapbare mast is het bijvoorbeeld geschikt voor veel Franse binnenwateren en de meeste Europese rivieren met relatief lage bruggen. De Rijn afzakken is mogelijk, ook zonder een Rijnpatent.

Lange reizen maken

Deze Executive 1500 Mk2 (demomodel) die u op Belgian Boat Show Float kunt bezoeken is uitgevoerd met o.a. twee Volvo Penta motoren van 180 Pk, stabilisatoren en een uitgebreid rvs-pakket.

Het ruimteaanbod en het zicht rondom zijn groter dan bij andere schepen in de 15-meterklasse.

Keuken, stuurstand, salon en dining lopen gelijkvloers in elkaar over, wat merkbaar meer gezelligheid en gemak met zich meebrengt. Zo kunnen de gasten op het achterdek een borrel drinken, kan er gekookt worden in de moderne kombuis en kan de eigenaar het motorjacht besturen terwijl iedereen met elkaar kan communiceren.

Beneden zijn 2 ruime slaapkamers met ieder een tweepersoonsbed te vinden. Twee toiletten en twee badkamers vervolledigen het interieurcomfort. In plaats van een derde hut is bij dit schip in deze uitvoering gekozen voor een royale inloopkast die te bereiken is via de eigenaarshut.

De Van den Hoven Executive 1500 Mk2 is te bezoeken in de jachthaven tijdens Belgian Boat Show Float. 

Van den Hoven Executive 1500 Mk2 technisch

 • Lengte over alles: 14,99 m
 • Breedte: 4,78 m
 • Diepgang: 1,30 m
 • Doorvaarthoogte: 3,45 m
 • Gewicht/ waterverplaatsing: 32 ton
 • Motor: Volvo Penta 2x D4 180 pk
 • Boeg-/hekschroef: Elektrische boeg- + hekschroef, merk Side Power, type SE 240TCI, proportioneel bedienbaar
 • Kruissnelheid:  8 kn.
 • Brandstof:  200 liter
 • Water: 1350 liter
 • Zwartwater: 400 liter

Kom ook kennis maken op de stand met de Van den Hoven Voyager 61′ 

Meer over Van den Hoven Jachtbouw