ONZK
Gent 5-9 FEBRUARI 2020
FLANDERS EXPO, GENT
Belgian Boat Show
Antwerp 23-26 JANUARI 2020
ANTWERP EXPO
Let's camp B&B days Vakantiesalon Aventuria
NIEUWPOORT 16-18 OKTOBER 2020
JACHTHAVEN NIEUWPOORT
Belgian Boat Show Float

Open Noordzee Kampioenschap 2020

Wedstrijdzeilen voor jou

Ben je op zoek naar dé uitdaging? Naar dé sportbeleving waarmee je je zowel fysisch als psychisch kunt overtreffen? Waar de natuurelementen jouw technische en tactische drive confronteren? Waar een team prestatie belangrijker is dan de beker op de schouw?
Dan is wedstrijdzeilen iets voor jou.

Infostand wedstrijdzeilen op zee bij WWSV + 4 racejachten aan de H-steiger – Half Ton Class | IRC gemeten boot | J80

Zeezeilsters en zeezeilers van alle leeftijden

Wie zeilt komt zichzelf tegen. Dat heb je met sport. Maar de zee en het weer voegen er een extra uitdaging aan toe. De techniek van het jacht is ook beslissend. Het toffe is dan ook dat een volledige bemanning voor de totaalprestatie gaat en die ook collectief waarmaakt. Dat vertaalt zich in ongekend zeil- en teamplezier. En onwrikbare vriendschappen.

Bemanningsbeurs

Om tegemoet te komen aan de voortdurende vraag naar bemanning en tegelijk de groei in het aantal zeilers dat wil meevaren, lanceert het ONZK een bemanningsbeurs. Dit online platform heeft geen ander doel dat aanbod en vraag op elkaar af te stemmen. De bemanningsbeurs zal binnenkort open staan voor jachten, zeilsters en zeilers van alle niveaus, maar reglementair en qua veiligheid volledig in orde. 

Meld je nu al aan voor meer nieuws over de bemanningsbeurs MAIL

Het Open Noordzee Kampioenschap

De poule van 12 wedstrijddagen maakt een selectie mogelijk want de 7 beste uitslagen komen in aanmerking voor de algemene rangschikking. Minimaal 5 wedstrijddagen zijn voldoende om in het klassement te verschijnen.

ONZK voor jou

 • Assistentie voor booteigenaren bij de keuze van het meetsysteem en bij de administratie
 • Organiseren van IRC meetdagen
 • Bemanningsbeurs voor schippers en bemanningen: boot zoekt crew – crew zoekt boot
 • Kalender met minimale boot convoyages en maximale zeil fun
 • Gevarieerd programma met clinics maar ook veel plezier voor en na de races
 • Community versterkende social media netwerking en informatieve website
 • ONZK kalender en bemanningsbeurs operationeel vanaf 15 november
 • Deelnemers enquête

www.onzk.be   +    www.facebook.com/opennoordzeekampioenschap/ 

Panorama wedstrijdzeilen met kajuitjachten op zee

 • Clubniveau: laagdrempelige ‘onder ons’ wedstrijden in diverse watersportverenigingen
 • Eenheidsklassen en level rating class ( J80 / SB20 / Half ton class,… )
 • CR – circuit
 • IRC – circuit

 

Meetsystemen en meetbrieven

Omdat de ene boot vanzelf sneller is dan de andere corrigeert de TCF (Time Correction Factor) de gevaren tijd zodat minder snelle boten ook kans maken op winst tegen snellere. De TCF wordt bepaald aan de hand van meting van diverse technische parameters van je boot.

* De CR formule

…is een laagdrempelige formule voor zeilers in onze contreien die sporadisch aan wedstrijden willen deelnemen. Het is ook bedoeld voor boten waarmee gecruised wordt. De meetformule en haar parameters is ruim en is eenvoudig toe te passen

* De IRC formule   

…is een geavanceerder formule met een hogere meetresolutie dan de CR, bedoeld voor wedstrijdzeilen in internationaal circuit. Het niveau van de wedstrijden is veeleisend maar ook leerrijk.

Los van de meetsystemen kan het wedstrijdzeilen op zee ook met zg. eenheidsklassen zoals de Draak-klasse of de aan populariteit winnende  J-80 of SB20. Voor het ONZK komen voorlopig enkel CR en IRC gemeten jachten in aanmerking.

In alle gevallen is de collegialiteit en de sportiviteit van enorm belang, onderstreept door talloze social events en veel gezelligheid.