Deze site vereist Javascript om goed te kunnen functioneren. Gelieve Javascript toe te staan in uw browseropties.
 

Marina Port Zélande en Mercator Marina Oostende stimuleren uitwisseling van jachten met kortingsysteem

 

Zowel Marina Port Zélande (MPZ) aan de Brouwersdam van de Grevelingen in Zeeland als Mercator Marina in Oostende (MMO) willen hun ligplaatshouders aansporen om bij elkaar op bezoek te gaan

 

Marina Port Zelande - Mercator Marina BBSOp de Belgian Boat Show tekenden Alex Beernaert (MMO) en Erwin Alessie (MPZ) een nieuwe overeenkomst.

Bij het tonen van het bewijs dat de schipper vaste ligplaatshouder is bij een van beide jachthavens, krijgt hij van bezoekdag één 50% korting op het tarief van de passantenligplaatsen.

Deze korting geldt voor zolang het gastjacht op bezoek is in de jachthaven. 

 

Bevriende jachthavens met aantrekkelijk tarief

Marina Port Zelande jachthavenErwin Alessie van MPZ: “Het aantrekkelijke van een jachthaven ligt natuurlijk in de ligging, de inrichting, de uitrusting en de dienstverlening. De eigenaars van jachten verdienen een duw in de rug om te meertouwen los te gooien en uit te varen. Door een nieuw tariefvoordeel te presenteren, stimuleren we de bemanningen van zowel motorjachten als zeiljachten om in de bevriende jachthaven op bezoek te gaan. Bovendien krijgen de gasten er bij aankomst nog een welkomstdrankje bovenop.”.

 

Aanvullend jachthaven aanbod tussen noord en zuid

Ook voor Alex Beernaert, de voorzitter van Mercator Marina Oostende, is de samenwerking een extra stimulans. “Tussen de moderne, comfortabele jachthavens starten we een ongeziene dynamiek. Die wordt een extra troef bij wat we in Oostende al bieden. In de Stad aan Zee werken we aan een gestaagde kwaliteitsverbetering en vormt de omgeving met haar steeds verrassende kosmopolitische dynamiek een uitstekende bonus voor iedereen die zijn jacht bij ons aanmeert. Anderzijds ligt MPZ pal in een fantastische natuurlijke omgeving met een ongezien groot strand en een gezinsvriendelijk vaarwater.”

Goed bereikbaar - route over zee of langs kanaal

Mercator Marina OostendeDe verbindingsroutes tussen beide havens zijn veilig, goed bebakend en bieden een grote variëteit aan vaarmogelijkheden voor alle soorten pleziervaarders. Er is een avontuurlijke route over de Noordzee, langs de kust van Walcheren en door de Oosterschelde. En er is de binnendoor-route langs de Westerschelde, de historische steden Middelburg en Veere en het Veerse Meer.

Beide jachthavens bieden alle moderne faciliteiten voor jachten die een vaste ligplaats hebben als bezoekende jachten: comfortabele ligplaatsen, walstroom-, drinkwater en wifi-voorziening, sanitair, en bijhorende professionele dienstverlening enz..


De jachthavens communiceren onderling welke van hun ligplaatshouders in de bezoekende jachthaven op bezoek komen, zodat er voor voldoende ligplaats kan gezorgd worden.

Dit systeem van ligplaatskorting voor bezoekende jachten is de eerste stap in een verdere samenwerking tussen beide jachthavens. Na het seizoen 2017 worden nieuwe initiatieven gelanceerd die de pleziervaarttrafiek aanzwengelen. 

Marina Port Zelande    Mercator Marina Oostende 
 Website Marina Port Zélande    Website Mercator Marina OostendeBezoekers

Praktische info

Exposanten

Follow

Facebook  

Contact