Sigrid Greven: 'Solo mijn droom achterna' – boekprimeur op BBS Float - Belgian Boat Show
Gent 5-9 FEBRUARI 2020
FLANDERS EXPO, GENT
Belgian Boat Show
Antwerp 23-26 JANUARI 2020
ANTWERP EXPO
Let's camp B&B days Vakantiesalon Aventuria
NIEUWPOORT 16-18 OKTOBER 2020
JACHTHAVEN NIEUWPOORT
Belgian Boat Show Float

Een vrouw, een zeilboot, een oceaan, een reisplan. Lucky Bitch.

Als klein meisje werd Sigrid al aangetrokken door de zee. De kiem van haar dromen werd gelegd aan boord van het zeilschip van haar ouders. Die kiem werd tot bloei gebracht als opstapper tijdens een oversteek van de Atlantische Oceaan. Dan volgt haar besluit: Ik ga. Echt. 

‘Solo mijn droom achterna’ is het tastbare resultaat van het realiseren van deze droom. Sigrid Greven wilde koste wat het kost haar droom om de wereld te bezeilen waarmaken. Daarvoor is planning, organisatie, maar ook het doorsnijden van banden nodig.

“Mijn ouders lieten me proeven van het zoute water, het zeilen, het avontuur, het reizen en het bootleven. Dat smaakte naar meer. Als `een Laura Dekker avant la lettre` wilde ik op mijn dertiende stoppen met school en vertrekken. De wijde wereld in. Van toen af besloot ik om niets meer uit te stellen en enkel en alleen nog te gaan voor mijn passies, dat waar mijn ziel voor koos.

Moeilijk? Onmogelijk? Not done? Dat lapte ik aan mijn laars, rebels als ik was. Er kwam een volgend aspect in mijn leven dat mijn ambitieus plan in de war kon sturen: ik werd verliefd. Het werd ingewikkeld: hoe kon ik mij binden aan een lief terwijl ik me op mijn vertrek wilde concentreren. Enkel op zee voelde ik me rustig en tevreden.”

Sigrid Greven solo

Lucky Bitch, een stalen tante

De Lucky Bitch is een stalen multiknikspant zeiljacht van 10.80 m – ontwerp Bureau Van de Stadt, Nederland. Niet helemaal volgeladen verplaatste ze 10 ton water.

Het plan is dat Sigrid voor de helft van de tijd solo en de andere helft met opstappers (bemanning). vaart. Dat lukt aardig.

Op dit moment is de Lucky Bitch en haar schipperse in Guatemala. Ze hebben er al een heel traject van eiland naar vasteland en terug in de Caraïbische zee en de golf van Mexico opzitten.

Sigrid Greven solo

Vertrekken is het lastigste proces van de reis

Een schitterende oversteek bepaalde dat ze haar eigen zeildroom ging plannen en voorbereiden.

Toen ze de overkant bereikte, was ze ontgoocheld: “We zijn er al”. Het stond nu als een paal boven water; ze ging haar droom uitvoeren. De route die Sigrid moest afleggen was niet makkelijk; afscheid van geliefden, het vinden en uitrusten van een oceaanwaardige boot en het opdoen van kennis, vaardigheden en de mentale instelling om de oceaan te bezeilen; het ging niet vanzelf. Maar Sigrid vertrok, zeilde over de Atlantische Oceaan met haar Lucky Bitch. Ze stelde haar plannen bij en leerde van haar ervaringen.

E-boek vol verhalen en avonturen

In het e-boek ‘Solo mijn droom achterna’ loopt Sigrid langs alle keuzemomenten die nodig zijn om de droom waar te maken. Geld, boot, techniek, uitrusting, scholing, planning en ook de relaties met het thuisfront en bemanning. Sigrid neemt ons mee langs al haar keuzes en ervaringen waardoor ‘Solo mijn droom achterna’ uitgroeit tot een complete checklist voor zeilers op de lange route. Het e-boek omvat vele links, filmpjes en bijna 400 pagina’s tips en suggesties. Lees in haar eigen woorden over de fascinatie voor de zee en het zeilen, de intense momenten alleen en met de anderen, over grote en kleine emoties, over piraten en troostende dolfijnen. 

Primeur: boekpresentatie op Belgian Boat Show Float

Op  6 oktober om 14.00 uur wordt ‘Solo mijn droom achterna’ in de stand van Observator gepresenteerd tijdens de Belgian Boatshow Float in Breskens.

Twee bemanningsleden van Sigrid geven tekst en uitleg. Later in de namiddag volgt er een ‘live’ Skypegesprek met de zeilster aan boord van haar boot in Guatemala.

presentatie op stand T16 – in de tent. Hier is het e-boek ook verkrijgbaar. 

Solo mijn droom achterna

Auteur: Sigrid Greven 
Uitgever: Cure Productions BV Watersportmedia

Prijs: € 12,50
Web: www.watersportmedia.net

E-boek voor PC, Mac, tablet en smartphone (Apple & Android)

Sigrid Greven solo