Viko 30: stel zelf je plezier samen - Belgian Boat Show
Gent 5-9 FEBRUARI 2020
FLANDERS EXPO, GENT
Belgian Boat Show
Antwerp 23-26 JANUARI 2020
ANTWERP EXPO
Let's camp B&B days Vakantiesalon Aventuria
NIEUWPOORT 16-18 OKTOBER 2020
JACHTHAVEN NIEUWPOORT
Belgian Boat Show Float

De Viko 30 bezit vele persoonlijkheden die zowel met de toerzeiler als met de wedstrijdzeiler overeenkomen

De ruime kuip, de dekindeling en de grote bergvolumes, opgeteld bij de gemakkelijke bediening van zeilen en motor, maken van dit jacht een gegeerde cruiser. Ook de zelfwendende fok is een troef bij het short handed zeilen. Bovendien zijn er diverse kielopties beschikbaar zodat de boot zich aanpast aan het vaarwater en niet omgekeerd.

De romp en de tuigage is eerder sportief, wat verder ondersteund kan worden door een extra diepe kiel en een uitgebouwde zeilgarderobe. Het square head grootzeil is bijna 2 m² groter dan het standaardzeil. De ruime kuip die de toerzeilers uitzakcomfort biedt, ontvangt ook een rist aan geconcentreerde bemanningsleden bij de round the cans races.  

Viko 30' sailing - interior

Bovendien lieten de eerste eigenaren weten aangenaam verrast te zijn van het incasseringsvermogen van deze boot. De Viko 30’ stelt naar verluidt niet teleur, niet bij licht weer en ook niet bij oplopende condities.

Wie geen compromis op gewichtsbesparing wil, kan een buitenboordmotor overwegen, anders wordt een Yanmar 1GM10 saildrive ingebouwd.

 

Viko 30′ bij The Flying Fish Company, ligplaats A5