Boat Point

boat point

Laat je inspireren tijdens de lezingen in het Boat Point van Belgian Boat Show.

Op zondag 18 februari brengt Evi Van Acker haar verhaal naar de top. Mis het niet in hal 7 samen met de andere presentaties.

De ruimte waar de pleziervaart, de watersport en de hele nautische wereld naar een hogere versnelling schakelt. Verken hier de nieuwe initiatieven en projecten, volg lezingen en demonstraties, kom te weten wat de Staten-Generaal van de Pleziervaart brengt, luister naar de voorstellingen van Evi Van Acker, de zee- en vaarschrijvers van Observator Watersport, de sprekers van By the Ocean we Unite en vele andere interessante projecten.


NOCTURNE OP VRIJDAG 16 FEBRUARI

Kom je tijdens de nocturne naar Belgian Boat Show? Dan hebben we volgende lezing in petto:

  • 19u: Zwaar Weer Zeilen

Evi Van Acker

Evi Van Acker - Mijn Levensverhaal

Zelf als amateur heb je al van Evi Van Acker gehoord. Een voorbeeld voor elke watersporter.

Goed voor brons op de Olympische Zomerspelen 2012, sportvrouw van het jaar en meermaals Europees kampioene. Op de Olympische zomerspelen in 2016 eindigde ze op een mooie vierde plaats en op 14 september 2017 zette ze een punt achter haar topsport carrière. Evi brengt het verhaal wat haar naar de top heeft gebracht.

Derde Staten Generaal van de pleziervaart

Romina van Hooren, directeur Noordzee brengt op zaterdag 10 februari de belanghebbenden van de watersport en de pleziervaart opnieuw samen op de Belgian Boat Show. Bij deze open meeting worden drie thema’s belicht

  • Werking van het Federaal Overlegplatform Pleziervaart – de unieke overleg- en adviesgroep met vertegenwoordigers van de relevante branches: vrijetijd- en sportorganisaties, de ‘profit’ sectoren en de diverse overheidsdiensten
  • Ontwikkelingsplan Noordzee 2050: de betrokkenheid van de pleziervaart
  • De stand van zaken ivm de vernieuwing van de pleziervaartreglementen op vlak van registratie, veiligheidsuitrusting, inhoud en voorwaarden van de examens Stuurbrevet en Yachtman, typologievaartuigen, vaargebieden enz.

btowu

Stop de plastic soup: By The Ocean We Unite

11.000 kleine stukjes plastic per jaar. Zoveel krijgen de Belgische zeevoedseleters jaarlijks binnen, zegt een U-Gent rapport. Waar komt al dat plastic vandaan? Wat voor gevolgen heeft het voor de natuur, voor het leven in en op zee en voor onszelf? Wat kunnen we er met z’n allen doen? Wat kunnen jij en ik nu doen?

By the Ocean we Unite streeft ernaar om plastic vervuiling in onze zeeën en oceanen te voorkomen. De stichting / VZW draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek en aan bewustwording op grote schaal. Met zeilexpedites, documentaires en lezingen nemen zij het brede publiek, maar ook bedrijven en overheden mee op een positieve ontdekkingsreis. Iedereen kan ervan leren en iedereen kan ook veranderen, zonder met het vingertje te wijzen.

Tijdens de uiteenzetting van de By the Ocean we Unite experts in de Boat Point ontdek je hoe jij mee kunt doen en hoe je bij kunt dragen aan de oplossing van één van de grootste milieu- uitdagingen van deze tijd.

Zwaar Weer Zeilen

Klaas Jan Hoeve vertaalde en bewerkte het bekende boek

Het boek is een echte Hollandia-klassieker en al bijna 50 jaar een onschatbare bron van kennis over alle aspecten van zwaar weer op zee.  Elke herziene druk is gemaakt met de laatste inzichten in de theorie en de praktijk.

In deel 1 wordt beschreven hoe men zich op zwaar weer kan voorbereiden. In deel 2 vertellen zeilers over hun ervaringen met stormen. Daarbij wordt commentaar geleverd op de gedragingen van bemanning en schip en worden conclusies getrokken. Dan gaat het om kennis van het weer, het jachtontwerp, de uitrusting en om de voorbereiding. Zwaar Weer zeilen is een must have voor elke zeezeiler!

Peter Bruce is de Engelse samensteller van het beroemde boek dat hij ‘overnam’ van zijn voorganger Adlard Coles. Klaas Jan Hoeve is de samensteller van de Nederlandse editie, hij vertaalde drie drukken van het boek. Ook was hij redacteur van het tijdschrift Zeilen en uitgever van Hollandia . Nu is hij de mediaman van L.J. Harri-Observator en zeilt hij weer vaak. Anje Valk tekende voor de vertaling van een deel van de nieuwste editie van het boek. Zij schrijft voor Zeilen, redigeert, schrijft  en vertaalt voor Hollandia en zeilt veel solo.


crow

C-ROW - ROWING AT SEA

Vzw C-row heeft als doel het zeeroeien te ontwikkelen en toegankelijk te maken voor iedereen. Onze thuisbasis tijdens de wintermaanden is de VVW Blankenberge en tijdens de zomermaanden verhuizen we naar het strand van De Haan, Beachclub De Windhaan, waar we de boten vanop het strand lanceren.

Door het organiseren van wedstrijden en evenementen, het uitbouwen van recreatieve en sportieve boottochten, en het verlenen van advies en begeleiding rond varen in kleine boten aan de kust, hopen we de zee een stukje dichterbij te krijgen…

BKOffshore, koers op de 3de editie

Wilt u uw capaciteiten meten met anderen? Wilt u uw snelheidsgrenzen verleggen? Bent u fan van racing? Heeft u geen boot? Dan is deze formule iets voor u!
Dit evenement is voor meerdere redenen origineel. Het staat open voor iedereen die in een betrouwbare formule de sensatie van een snelheidsrace op het water wil beleven. Het BKOffshore is open voor alle categorieën van deelnemers, deelnemen is gratis dankzij vrijgevige sponsors. Bovendien lopen sommige wedstrijden in samenwerking met Waterski Vlaanderen. Heeft u zelf geen boot? Geen probleem, die kan u huren bij de organisatie.

Dit is een van de zeldzame competitie-evenementen waaraan ook aquabikes deelnemen. Zowel professionals, liefhebbers, heren als dames zijn van harte welkom!

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer