Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Dertig jaar dé toegangspoort tot het water

10/11/2017

Na de grote toeloop en de hoge tevredenheid van de exposanten bij de voorgaande Belgian Boat Show ‘Float’ editie in Breskens, eind september, is de sprint naar de dertigste editie van deze nationale watersport- en recreatiebeurs pas goed ingezet. De Belgian Boat Show, van 10-12 & 16-18 februari 2018 in Flanders Expo Gent, wordt de afspraak die bestaande en toekomstige waterliefhebbers niet mogen missen. Je uitleven op, aan en in het water, op welke manier ook, begint hier.

 

Volle hallen, meer nieuwe producten en diensten.

“We gaan opnieuw naar een professioneel topmoment waar iedereen een gemakkelijke inkijk krijgt in wat er in onze contreien aan watersport en pleziervaart mogelijk is.” zegt Christophe Coseyns, Head of Boat Show. Hij is er gerust in dat deze dertigste editie een topper gaat worden. “Opnieuw is de interesse van de exposanten zeer groot.”

De vier hallen van Flanders Expo zullen zeker opnieuw vol staan. De gebruikelijke indeling blijft: grote jachten en trailerbare boten in hal 8; accessoires, kleding en doe het zelf in hal 3; pleziervaartservices en toerisme in hal 5; beleving in Hal 7. Maar ruim 20% van de ingeschreven standhouders zijn nieuw. Ook is de drive om nieuwe producten en diensten te tonen nooit zo groot geweest. Voor de liefhebbers van indoor actie: het demobad met watersportinitiaties door o.a. Royal Belgian Sailing Club en Domein Aan De Plas komt terug en Sportievak pakt ernaast uit met een hele reeks aan events voor op het strand en rond de haven.

Belgian Boat Show trekt de bezoeker naar waterplezier.

Belangrijke thema’s zijn de vaaropleiding en stages. “Voor de derde keer opent de Staassecretaris voor de Noordzee, Philip de Backer, de Staten-Generaal voor de pleziervaart op de Belgian Boat Show, wat betekent dat de finale versie van nieuwe pleziervaartreglementeringen hier zullen voorgesteld worden.” benadrukt Christophe Coseyns.

“Dat voelen we ook aan het enthousiasme van de vaarscholen en opleidingscentra die de golf van voorjaarscursussen pleziervaart en yachtman in Gent lanceren en laten volstromen. We geven ook de laatste kans om nog een keuze te maken uit de grote variatie aan specialisten van (mee)vaar vakanties in bvb. het Middellandse zeegebied maar ook aan de kusten van de oceanen.”

Sterkste pleziervaartaanbod van het land.

Representatieve bedrijven uit de bootwereld hebben hun standruimte al geboekt. Het gloednieuwe kajuitzeiljacht van scheepswerf Jan van Damme zal in wereldpremière gaan. Hanse, Viko, X-Yachts en Saffier stellen nieuwe modellen voor, maar ook de snellere kajuitmotorkruisers van Regal, Fairline, Quicksilver, Azimut, Ranieri en vele vele anderen.

Op vlak van accessoires, bootkleding, motoren tot RIB’s, waterspeeltuig en trailerbare boten, blijft de Belgian Boat Show de grootste staalkaart van deze regio. Omdat het bootvervoer op aanhangwagen boomt, is de slipschool tussen de hallen zeker gepast.

Bezoekerscontact

“Het is natuurlijk belangrijk dat het publiek niets van dit gigantisch aanbod mag missen. Voor het eerst gaan we dan ook met een begeleide toegang werken. Ieder uur verandert de bezoekerslooprichting vlak voorbij de kassa’s zodat het publiek in wijzer- en tegenwijzerzin de vier hallen zal bezoeken.” zegt Christophe Coseyns. Daarom zal ook het parcours in hal drie werkelijk langs alle standhouders lopen.

Omdat bezoekers soms een hele dag besteden om alles grondig te verkennen ging de organisatie in zee met de chefs van Nobel Catering. Zij zorgen voor kleine en grote honger in de vele rustpunten doorheen de hallen.

 


Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer