Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Booty 30 wereldprimeur op Belgian Boat Show

12/01/2018

 

Zeiljacht made in Belgium

'We bouwen alleen waar we volledig in geloven.' Zo formuleert scheepsbouwer Jan Vandamme de lancering van de nieuwe Booty 30'. Het zeiljacht is bedoeld voor mensen die met volle plezier en overgave op open zee of in kustwater zeilen. Het doelpubliek zijn zeilers die een tocht op windkracht het plezierigste deel van de reis vinden. Dat daar hoge bootsnelheid bij komt kijken is geen onaangenaam neveneffect. De Booty 30' is een met zorg en vakkennis afgewerkte pur sang cruises/racer. Ze zal zowel de sportieve als de recreatieve zeilers onder ons behagen.

Liever zeilen dan luieren

Tijdens het ontwerpen werd vooral gezocht naar een boot die optimaal presteert op de Noordzee met z'n vaak kortere, steile golven. De slimme plaatsing van de watertank maakt het mogelijk het lagere bemanningsgewicht te compenseren wanneer men met deze boot alleen of met twee rechtop kan varen. De tuigage is gericht op power, maar tegelijk ook op hanteerbaarheid. De relatief kleine fok (voorzeil) kan bijna met de hand getrimd worden terwijl het proportioneel groot grootzeil voor de veel stuwkracht zorgt.

Zeilen op zee stelt eisen

Het hoge ballastaandeel (40% van het totale gewicht) en de loden kiel maken van de Booty een aangenaam stijf schip op zee. Het onderwaterschip is ontwikkeld voor de Noordzee oppervlak en vertoont een gebalanceerd compromis tussen de aan de windse vaareigenschappen en de ruimte binnenin. De kiel - romp verbinding is gedragen door een intern roestvrijstalen kader.

Booty power

“We hebben met haar enkele proefwedstrijden gevaren in het CR-racecircuit en zijn daar – zelfs zonder voorbereiding en met de kleine kinderziekten als tweede in onze categorie mee uitgekomen. “ zegt Jan Vandamme.

De Booty 30 is ook verkrijgbaar in een sportversie met lichtere koolstof mast en koolstof roer. Daarmee wordt het zwaartepunt in het al licht gebouwde zeiljacht nog meer gecentraliseerd, waardoor het vaargedrag niet alleen rustiger wordt, maar de windkracht ook efficiënter in voorstuwing wordt omgezet.

Voor comfortabel verblijf, ook voor langere vakanties

Qua design is de Booty 30’ modern, maar niet extreem. De boot heeft vele trimmogelijkheden en zowel dek als kajuit zijn ingericht zodat de bemanning er veilig en comfortabel actief kan manoeuvreren, zeilen, sturen of navigeren. Het interieur is strak maar gezellig en heeft alle comfort: functioneel kombuis, slaapplaatsen, voldoende bergruimte en toilet met zwartwatertank.

Kleine werf, grote kwaliteitseisen

Deze Booty 30’ wordt in een ambachtelijke werf gebouwd die haar mannetje staat in de golf van economisch gedirigeerde seriebouw. “Omdat we een kwaliteitsboot bouwen voor zeilers liggen de standaarden uiteraard hoog. Onze werf is in staat om heel soepel om te gaan met de persoonlijke wensen van de eigenaar. Onze criteria liggen dus niet bij het hoogste aantal verkochte boten, wel bij de hoogste graad van tevredenheid bij de eigenaars en de bemanning.”

Technische specificaties

Lengte over alles 9.00 m
Breedte: 3.30 m
Lengte waterlijn: 8.50 m
Diepgang: 1.80 m
Waterverplaatsing: 3600 kg
Ballast: 1400 kg
Stahoogte: 1.85 m
Grootzeil: 27 m2
Fok: 23 m2
Spi: 90.00m2
Inboard marine diesel Volvo Saildrive D120 18HP

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer