Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

De nieuwe Nimbus 405 Coupé en de Nimbus 305 Drophead verrassen het Belgian Boat Show publiek

12/02/2017

Tijdloze lijnen van Nimbus convergeren met een scherp design en een slimme functionaliteit

Sinds de start van de Nimbus Coupé reeks in 1969 heeft de werf over de hele wereld meer dan vierduizend exemplaren afgeleverd. Het jacht draagt op traditie terugplooiende kwaliteiten:  zin voor perfectie, uitstekende bewoonbaarheid, vlotte manoeuvreerbaarheid en excellente verblijfseigenschappen voor lange afstanden. 

Nimbus 405: Kenmerkende eigenschappen, uitzonderlijke inrichting

De "sidewalk" formule is een ongeziene oplossing die een brede doorgang op de stuurboord gangway biedt. Hierdoor ontstaat extra binnenruimte in dit van nature al ruime schip.

Deze Nimbus heeft veel karakteristieken geleend van de Nibus 365 Coupé, maar met de bonus van vele nieuwe oplossingen. De geïntegreerde ventilatie, de brede glazen schuifpui, een toegangspoort met stootwilhouder naar het zwemplatform, de vernieuwde motorruim ventilatie met een opgedreven afvoer, een nieuwe kombuisinrichting met een ‘kook’ en ‘bar’ instelling, een keramisch LPG kookplaat en een donker Corian (c) werkblad.

Omdat onderscheid geen toeval is

Dit modern gelijnde schip heeft verlijmde polyurethaanbeglazing met een licht gebogen voorraam. Deze specifieke techniek geeft het schip een moderne uitstraling en een unieke stabiele constructie. Het interieurgeluid wordt hiermee extra gedempt.

De stuurstand is volledig nieuw, met ruimte voor 2 x 12 inch plotterinstrumenten.

Het achterdek is op gelijk niveau met het zwemplatform en het salon binnen.

De Nimbus 405 Coupé beschikt over een ruim achterdek, op gelijk niveau met het badplatform en de salon.

De Nimbus stijl

De ruimte is uitermate functioneel ingericht en wordt verdeeld door knap afgewerkte betimmering en rustige meetkundige vlakken. Samen met de grote raampartijen en de gebruikte kleurpaletten van het hout en de stoffering geeft dit het interieur een ruimtelijk gevoel en een knusse sfeer.

De scheidingswand is met lichtgekleurde stoffen afgewerkt, die zowel de ruimte onderlijnen als het geluid absorberen.

Drie hutten. De eigenaarscabine beschikt over een eigen natte cel, de twee gastenhutten delen een toiletruimte.

een verzonken gemonteerde schuifdeur aan stuurboord en een groot elektrisch dakraam. De verzonken gemonteerde schuifdeur vormt een integraal onderdeel van de bootstructuur die loopruimte vrijlaat en zonder de doorstap te versmallen. Door deze zijdeur kan de schipper zijn boot besturen terwijl hij in het gangboord staat.

Motoren: Volvo Penta 2xD4-300 221kW (600 PK) en Volvo Penta 2xD6-370 272 kW (740 PK)

De Nimbus 305 Drophead

De bekende werf stelt een heel nieuw type 10, 07 m. dagkruiser voor, geconcipieerd volgens het nieuwe Smart Speed concept. Dit staat garant voor maximaal comfort voor alle opvarenden bij snelheden van 0 tot 22 knopen. De romp heeft geen uitgesproken planeerdrempel en vaart altijd zuinig.

De  vormgeving en de functionaliteit zijn optimaal afgestemd op gezelligheid en het ontvangen van gasten aan boord.

Zuivere Scandinavische vormgeving

Het gebruiksgemak en slimme, functionele oplossingen staan centraal. De elektrisch bediende canvas kap (optie), die met één druk op de knop inklapt in een in het raamkozijn weggewerkte cassette.

Uitgeklapt strekt de canvasluifel zich uit over de gehele kuip, d.w.z. de stuurstand, de wetbar en het eetgedeelte.

Slimmigheidjes

De eettafel voor vier personen kan moeiteloos worden omgebouwd tot een extra tweepersoonsbed. De zitbank aan bakboordzijde kan gedraaid worden, zodat twee personen met hun gezicht naar voren kunnen zitten.
De mooie materiaalkeuze en de grote U-vormige zitbank voor 6 personen bieden alle comfort om te genieten van zonnige dagen.

De buitenbar of zelfs kombuis is compleet met een 65 l. koelkast, spoelbak en ruimte voor een magnetron, elektrische grill of elektrische- of gaskookplaat.

Motoren

Volvo Penta D3-110 / Volvo Penta D3-150 / Volvo Penta D3-220

Torqeedo Deep Blue i 1800 rmp - 2x12,8kW(25,6kW) (80hp) elektrisch / Torqeedo Deep Blue i 1800 rmp - 4x12,8kW(51,2kW) (80hp) elektrisch

Nimbus bij De Vaart yachting, stand 8546 op de Belgian Boat Show


 

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer