Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Nimbus: prettig varen in onvervalste Scandinavische stijl

08/02/2018

De NIMBUS 305 DROPHEAD - SMART SPEED DAYCRUISE en de NIMBUS 365 COUPE

Nimbus 305 Drophead

De Nimbus 305 Drophead is een nieuw type Daycruiser, geschikt voor comfortabele weekend- en dagtripjes. Het Smart Speed concept staat garant voor maximaal comfort voor alle opvarenden, bij elke snelheid. Vormgeving en functionaliteit zijn optimaal afgestemd op gezelligheid en het ontvangen van gasten aan boord.

Het Smart Speed concept

Het Smart Speed concept houdt in dat de romp ontworpen is om comfortabel te varen bij snelheden van 0 tot 22 knopen. De romp heeft geen uitgesproken planeerdrempel en vaart zuinig bij alle snelheden. De snelheid kan worden afgestemd op de omstandigheden op zee, wat veiliger is, meer comfort geeft en de opvarenden optimaal laat genieten van de omgeving.


Eenvoud en comfort

De Nimbus 305 Drophead is gebouwd op dezelfde basis als de bekroonde Nimbus 305 Coupé. Dit betekent een stilistisch zuivere Scandinavische vormgeving, waarbij gebruiksgemak en slimme, functionele oplossingen centraal staan.

Neem bijvoorbeeld de elektrisch bediende canvas kap, die met één druk op de knop inklapt en opvouwt in een in het raamkozijn weggewerkte cassette – eenvoudig en stijlvol. Uitgeklapt strekt de canvas luifel zich uit over de gehele kuip, d.w.z. de stuurstand, de wetbar en het eetgedeelte.

De eettafel voor vier personen kan moeiteloos worden omgebouwd tot een extra tweepersoonsbed. De zitbank aan bakboordzijde kan gedraaid worden, zodat twee personen met hun gezicht naar voren kunnen zitten. De kuip en het achterdek harmoniëren. De mooie materiaalkeuze en de grote U-vormige zitbank voor 6 personen bieden alle comfort om te genieten van zonnige dagen. In de bevindt zich een wetbar compleet uitgerust met een 65l koelkast, spoelbak en ruimte voor een magnetron, elektrische grill of elektrische- of gaskookplaat. De Nimbus 305 Drophead doet bijzonder ruim aan doordat het geïntegreerde badplatform gelijkvloers is aan het achterdek en de kuip.

Voor de kuip en het achterdek zijn zorgvuldig uitgezochte materialen gebruikt, met een stijlvolle en comfortabele uitstraling maar toch zo duurzaam en onderhoudsvrij mogelijk. U hoeft alleen maar de kap dicht te trekken wanneer u het schip voor de nacht verlaat.


Technische Specificatie Nimbus 305 Drophead*

LOA: 10,07 m

Breedte: 3,25 m

Doorvaarthoogte: ca. 2.26 m (open)

Gewicht: 4.100 kg

Aantal passagiers: 8

Aantal bedden: 4+2

Brandstoftank: 250 l

Watertank: 150 l

Motor alternatieven:

Volvo Penta D3-110 schroefas

Volvo Penta D3-150 schroefas

Volvo Penta D3-220 schroefas

Torqeedo Deep Blue i 1800 tpm (elektrisch)

Nimbus 365 Coupe

Een moderne stijl waarin vormgeving en innovatieve en functionele oplossingen centraal staan, in combinatie met een gemakkelijk te sturen romp die een uitstekende snelheid weet te halen met één enkele motor. De Nimbus 365 Coupé is van de generatie Coupe’s gebaseerd op het succesvolle ‘sidewalk’ concept met zgn. asymmetrische gangboorden, waarbij de beschikbare ruimte aan één kant van het schip optimaal benut wordt. Dit maakt het gemakkelijker om aan boord te stappen, van boord te gaan of aan dek te verblijven, terwijl tegelijkertijd de kuip en de kajuit royaal bemeten zijn.

Wat naast de sidewalk vooral opvalt is de modernere stijl, de gelijmde ramen met grote, gewelfde voorruit, de verzonken schuifdeur aan stuurboordzijde en de twee grote glazen schuiframen in het dak. De revolutionaire verzonken zijdeur zorgt voor een zo breed mogelijk gangboord en een grote deuropening, terwijl de deur zelf integraal deel uitmaakt van het ontwerp. De ramen in de opbouw zijn verlijmd, ze ogen modern, geven de opbouw een unieke stabiliteit en staan garant voor een heerlijke rust in de salon.

Daarnaast beschikt het schip over een groot achterdek op hetzelfde niveau als het badplatform en de salon. De ruime salon met groot vloeroppervlak doet licht en modern aan, maar is toch gezellig dankzij de combinatie van gestoffeerde kussens en Mahonie houtwerk. Ook in de kuip is deze stijl doorgevoerd. Het stuurwiel en het instrumentenpaneel hebben een bijzonder functionele en moderne uitstraling.

Van binnen biedt de Nimbus 365 Coupé diverse bijzondere voorzieningen, waaronder een scheidswand die bekleed is met lichtgekleurde stof om de ruimte groter te laten lijken en geluid te dempen. De natte cel met toilet en separate douche is middels twee toegangsdeuren toegankelijk vanuit zowel de gang als de boegkabine en biedt voldoende stahoogte.

Technische specificatie Nimbus 365 Coupe*

LOA: 11,56 m

Breedte: 3,50 m

Gewicht: 6.391-6.914kg

Aantal passagiers: 8

Aantal bedden: 4+2

Brandstoftank: 700 l

Watertank: 270 l

Motor alternatieven:

Volvo Penta D4-260 Shaft (260 pk)

Volvo Penta D6-370 Shaft (370 pk)

Volvo Penta D6-435 Shaft (435 pk)

2 x Volvo Penta D4-225 Shaft (450 pk)

2 x Volvo Penta D4-260 Shaft (520 pk)

2 x Volvo Penta D4-300 Shaft (600 pk)

De Vaart Yachting bv - Belgian Boat Show in Hal 8 Stand 8546.

Meer over Nimbus en de Vaart www.devaartyachting.com

* Alle specificaties onder voorbehoud

 

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer