Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Nieuwkomer Optimus yacht technology viert lancering met stevige primeurs op de Belgian Boat Show.

30/01/2018

Oceanvolt

Voortstuwing en energie laden

Deze unieke systemen combineren voortstuwing van boten en het opwekken van elektrische energie. Ze zijn samengesteld op basis van een krachtige motor die ook spanning kan opwekken. Het systeem heeft een ergonomische besturingshendel, een lader en een motor-controller en is aangesloten op een batterijbank.

Het systeem is verkrijgbaar in een starre as als in een saildrive-configuratie en is dus geschikt voor zowel zeil- als motorjachten.

Oceanvolt won de Dame Award op de METS 2017 met de exclusieve Servo-prop saildrive met variabele pitch waardoor het de krachtigste hydrogenerator op de markt is.
Optimus Yacht Technology
integreert deze systemen in nieuwe of bestaande jachten (repowering) en werkt zelfs ZERO-emmission-oplossingen

NKE Marine Electronics

Instrumenten en autopiloten voor navigatie en performance

Uit dertig jaar innovatie heeft NKE een reeks toestellen ontwikkeld die volkomen zijn aangepast aan iedere vorm en elk niveau van pleziervaart: vanaf cruising tot top racing, solo of met bemanning. NKE staat aan boord van innovatieve toerschepen maar ook op een hele reeks van top presterende raceboten.

Prestaties, nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, veiligheid en eenvoudige, intuïtieve bediening houdt het NKE-ontwikkelingsteam steeds hoog in het vaandel. Als je kiest voor NKE, kies je voor geperfectioneerde uitrusting, intelligent en evolutief, met daar bovenop de eerste klas service van Belgian Based Optimus Yacht Technology.

Optimus Yacht Technology kiest voor NKE omwille van hun 4 kernprincipes:
INNOVATIE – NAUWKEURIGHEID – BETROUWBAARHEID – VEILIGHEID.


TIMEZERO by MAXSEA

Navigatiesoftware en technologie

Vergeet stugge kaartplotters en té dure kaartupdates ! Stap nu over op TZ Navigator v3 – een flexibele en performante navigatie- en routingsoftware die je zelfs vanuit je zetel kan gebruiken.

TZ Navigator v3 is de navigatiesoftware is bedoeld voor zeilboten, motorboten en wedstrijdjachten.

De innovatieve functionaliteiten focussen op een volledige controle en het absolute comfort voor de gebruiker. Veiligheid en eenvoud van dit software systeem zijn gedurende 30 jaar steeds verder geëvolueerd tot de standaard in de markt.

TIME ZERO
  • Levert zeer gedetailleerde kaarten uit de geactualiseerde mm3d charts cataloog
  • Integreert alle weer-, stromen- en getijdeninformatie
  • Berekent ideale route plannen
  • AIS-integratie
  • Foto’s en lijst van bezienswaardigheden
  • Gebruiksvriendelijke interface met intuïtieve features, ook voor touchscreen


Sunbeam system

Zonne energie aan boord
SUNBEAMsystem panelen zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik in de watersport en zijn er in verschillende klassen en uitvoeringen. Voor elke situatie aan boord levert Optimus Yacht Technology de perfecte oplossing.

SUNBEAMsystem zonnepanelen produceert record brekende hoog efficiënte zonnecellen waardoor deze klein, maar performant de ultieme energieleverancier zijn voor jachten die meer autonomie willen. De race is uitgebreid zodat er voor iedere behoefte een Sunbeamsystem oplossing is.  Klimaatbestendig, plooibaar, koppelbaar voor grotere vermogens, klaar voor alle soorten montage (ook op het dekzeil of de sprayhood, overloopbaar zelf met naaldhakken (!!)


Optimus Yacht Technology multifunctioneel bedrijf van de jongste generatie

Particulier of bedrijf?
Wij staan open voor alle klanten die op zoek zijn naar het beste. Onze state-of-the-art producten zijn de meest geavanceerde en performante op de markt, maar zijn toch even betrouwbaar als old-school mechaniek. Om ervoor te zorgen dat uw investering optimaal rendeert, begeleiden wij u gedurende het hele proces, tot u volledig tevreden bent met het eindresultaat.

Verkoop, refit, repowering of ondersteuning?

Bent u op zoek naar zonnepanelen, softwarelicenties, of gewoon wat kleine onderdelen? Wij hebben het! Nieuwe oplossingen implementeren in bestaande installaties, een nieuwe autopiloot of je stinkende dieselmotor voorzien van hybride of ZERO-emission aandrijving? Het kan! Alles wordt voor u naar maat gemaakt. Wij kunnen zowel rechtstreeks met u als met uw scheepswerf of technicus samenwerken.


Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer