Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Vaargevoel als op een jacht, luxe als op een cruise: Gulet vaarvakantie

07/12/2017

De in hout gebouwde Gulet-boten danken hun karakteristieke uiterlijk aan de lange geschiedenis van beroepsvaart aan de Turkse kant van de Middellandse zee. Al meer dan vijftig jaar worden deze boten zo goed als met de hand gebouwd maar nu specifiek voor de passagiersvaart. In de plaats van het vracht- of vistruim kwamen nette slaaphutten, zithoeken, dining decks en voor relaxruimte.

Uitzonderlijke scheepse sfeer met het hoogste comfortgehalte

Het werkdek biedt plaats aan glanzend verniste houten tafels waaraan het uitgebreide ontbijt in de opkomende zon wordt genoten. Met wat sfeerverlichting serveert de kok een heerlijk diner rechtstreeks vanuit zijn kombuis. Glaasje wijn, zwoel briesje, het knisperconcert van de krekels en het uitzicht op een schaars verlichte baai. Kan je een gezelliger afsluiter van een dagje varen bedenken?

Dit lokale zwemparadijs is helemaal voor jou

De gulets hebben hun zeilcapaciteit van weleer behouden maar hebben er een comfortniveau aan toegevoegd dat je kunt vergelijken met het pur sang cruisetourisme. Het is allemaal veel minder groots, de vaarervaring lijkt dus meer op die met een groot jacht en de bediening van de bemanning is aanzienlijk persoonlijker. In plaats van dat je de lift moet nemen naar een van de bovenste dekken voor het zwembad, duik je hier rechtstreeks uit je dekstoel de lauwe blauwe zee in. Of stap je in de rubberboot of op het Stand up Paddle board. De passagierscapaciteit varieert tussen 6 tot 18 passagiers verdeeld over privé tweepersoonshutten met een eigen sanitair blok en douche. De schepen zijn op veiligheid gekeurd, meestal is er airco onderdeks.  

Beslis zelf over het vaarprogramma

De passagier heeft dus veel contact met de kapitein en de bemanning, met bijkomend voordeel dat ze samen beslissen hoe het vaarprogramma eruitziet. Lang uitslapen, korte tripjes maken om te anderen in een baai die ieder tropisch zwemparadijs doet blozen? Prima. Langere rakken varen om historische plekken te bezoeken? Mooi. Voor anker gaan voor kleine stadjes om er in de marktjes te gaan snuisteren? Barbecueën op het keistrand met wat sprokkelhout en wilde kruiden uit de grond? Het kan allemaal.

Uitgezakt meevaren, sportief recreëren

Meevaren met een gulet is in eerste plaats relaxen, genieten, je concentreren op wat je kunt doen en vergeten wat je moet doen. Natuurlijk is het een schip en is het comfort niet te vergelijken met een hotelsuite of een strandvilla. Maar het uitzicht is alle uren anders, de verrassingen volgen elkaar op  en het varen zelf wordt voor de bemanning gedaan. Wil je je echt fysiek uitleven? Er is genoeg rond de gulet te doen: snorkelen, windsurfen, mountainbiken, hiken, maar ook om ter hevigst van de plaatselijke gastronomie genieten op het dichtbij zijnde terrasje.

Guletvakanties op de Belgian Boat Show

De oorspronkelijke Turkse gulets hebben hun vaargebied aanzienlijk uitgebreid tot het hele oosten van de Middellandse zee. Reisspecialist Mascott sailing is een zeldzame vertegenwoordiger van deze schepen die ook in Sardinië, Kroatië en Motenegro hun thuishavens hebben.

Mascott sailing staat ook weer op de Belgian Boat Show 2018. Deze vaaroperator met de GFG-garantie kan ook de transfers naar en van de starthavens organiseren en boeken.

Kan je niet wachten om door hen persoonlijk geadviseerd te worden? Klik dan hier
Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer