Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Viko 30: stel zelf je plezier samen

02/10/2018

 

De Viko 30 bezit vele persoonlijkheden die zowel met de toerzeiler als met de wedstrijdzeiler overeenkomen


De ruime kuip, de dekindeling en de grote bergvolumes, opgeteld bij de gemakkelijke bediening van zeilen en motor, maken van dit jacht een gegeerde cruiser. Ook de zelfwendende fok is een troef bij het short handed zeilen. Bovendien zijn er diverse kielopties beschikbaar zodat de boot zich aanpast aan het vaarwater en niet omgekeerd.

De romp en de tuigage is eerder sportief, wat verder ondersteund kan worden door een extra diepe kiel en een uitgebouwde zeilgarderobe. Het square head grootzeil is bijna 2 m² groter dan het standaardzeil. De ruime kuip die de toerzeilers uitzakcomfort biedt, ontvangt ook een rist aan geconcentreerde bemanningsleden bij de round the cans races.  

Viko 30' sailing - interior

Bovendien lieten de eerste eigenaren weten aangenaam verrast te zijn van het incasseringsvermogen van deze boot. De Viko 30’ stelt naar verluidt niet teleur, niet bij licht weer en ook niet bij oplopende condities.

Wie geen compromis op gewichtsbesparing wil, kan een buitenboordmotor overwegen, anders wordt een Yanmar 1GM10 saildrive ingebouwd.

 

Viko 30' bij The Flying Fish Company, ligplaats A5


 

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer