Maak kennis met het beest: de nieuwe Yamaha 5,6l V8 XTO Offshore

01/06/2018

Yamaha's nieuwe 5,6 liter V8 XTO Offshore outboard 

 

Bij de introductie van deze grote primeur had iedereen het over Het Beest. De motor is nu al een standaard in de topcategorie van in serie gebouwde buitenboordmotoren, zowel qua ultiem vermogen, uitgekiend bedieningsgemak en efficiëntie en zeker niet in het minst voor de spoepele en directe besturing. 

De cilinderinhoud van 5,6 liter, een ongekend hoog koppel, uitzonderlijke stuwkracht en een opwindende 425 pk is dit maakt dit een buitengewone buitenboordmotor. Yamaha levert hiermee een volledig geïntegreerde krachtbron van een geheel nieuwe klasse af. Gecombineerd met het geïntegreerde Helmmaster® besturingssysteem en met de CL7™ display komt men uit bij extreme offshore prestaties en besturing.

De nieuwe V8 XTO Offshore is ontworpen om de merkpositie van hoogwaardige kwaliteit waar Yamaha voor bekend is naar een nog hoger niveau te tillen. Met een enorme hoeveelheid vermogen en een grote stuwkracht, een ongeëvenaarde robuustheid en betrouwbaarheid, een volledige systeemintegratie en nauwkeurige besturing, gecombineerd met ultiem gebruiksgemak en goede service.

 

Yamaha-5-6l-V8-XTO-Offshore

Dit maakt de V8 XTO Offshore uniek

 

 • Extreem vermogen, koppel en stuwkracht leveren brute kracht
 • De eerste viertakt buitenboordmotor in de industrie met directe injectie.
 • Extreme verbrandingsefficiëntie maar liefst vijf brandstofpompen en tot 200 bar inspuitdruk
 • Twee onafhankelijke brandstofpompen in het drietraps brandstofdruksysteem in de Vapor Separator worden op specifieke, individuele toerentallen geactiveerd.
 • De compressieverhouding van 12,2:1.
 • Het In-Bank™ uitlaatsysteem stuurt de uitlaatgassen direct langs het staartstuk via de propellernaaf naar buiten.
 • Naast de extra grote tandwieloverbrenging, de geharde tandwielen, de robuuste offshore bracket en de supersterke motorsteunen, is de V8 XTO Offshore ook uitgerust met plasma fusietechnologie voor de cilinderwanden.
 • De unieke, volledig geïntegreerde elektrische stuurinrichting zonder hydrauliek levert de snelste en meest directe reacties. De precisie komt van een combinatie van het unieke geïntegreerde Helmmaster® besturingssysteem van Yamaha, met de revolutionaire joystickbesturing en de uitstekende CL7™ kleurendisplay.
 • Nieuwe XTO OS™ propellers met diameters van 16 tot 17⅛ inch werden naar maat gemaakt voor het enorme koppelpotentieel van de V8 XTO Offshore.
 • Het onderhoud gebeurt zonder de boot uit het water te halen.
 • Geweldige vermogen is ook vertaald naar de laadstroomcapaciteit van totaal (bruto) vermogen tot 90 Ampère. 
 • De V8 XTO Offshore is verkrijgbaar in de kleurstellingen Pearlescent White, en in het klassieke Yamaha Grey.

Yamaha Marine Belgium // D'Ieteren Sport 

 

Yamaha-5-6l-V8-XTO-Offshore

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer